Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Kendimi bu seriye adadım’

'Transformers 5: Son Şövalye'de rol alan başarılı aktör Josh Duhamel, GÜNAYDIN'a konuştu.

Serinin son filminde bizi ne bekliyor?
Yönetmen Michael Bay, yine kendini aştı. Dördüncü filmden sonra fikirlerinin tükendiğini sanabilirsiniz ama bu filmde yine heyecanlı ve motiveydi. Michael'ın çalışmasını izlemeyi çok severim. Bir ordu dolusu insana çekimlerin sürdüğü altı-yedi ay boyunca, her gün enerji verme yeteneğine sahiptir. Ben çekimler sırasında her sahnenin nasıl olacağını düşünürüm ancak genelde hayal ettiğimden çok daha görkemli olur. Bu yüzden insanların başarımızı görmesi için sabırsızlanıyorum.

Karakteriniz yıllar içinde nasıl gelişti?
İlk seferine göre daha griyim. Geçen filmde ben yoktum. Michael'la bu film için görüştüğümüzde "Biliyor musun dostum, artık albay oldun" dedi. Bu yüzden biraz daha kırlaşmış ve yaşlanmış görünmemi istediler. Karakter birçok yönden daha güçlendi çünkü çok şey yaşadı. Karakterim başta olduğundan biraz daha karanlık; ama ben bu karanlığı seviyorum.

'Transformers'ın setinde hayat nasıl?
Etrafta son teknolojiden oluşan birçok büyük ekipman oluyor; helikopterler, dev vinçler, yalpa çemberleri, havada insanlar... 'Transformers' setinin enerjisini hissetmek benzersiz. O enerjiyi başka hiçbir yerde bulamazsınız. Her departman en iyi oyununu sergiledi.

Hangi sahneyi görmek için sabırsızlanıyorsunuz?
Detroit'teki çekimlerde sürekli iki dev hidrolik kaldıracın üstündeydik. 15 metre havada bir ipe bağlı bir şekilde dolaşıyorsunuz. Yani yaptığım en ürkütücü işlerden biriydi. Böyle filmlerde güvenlik hep önce gelir ama yine de her an ölebileceğinizi hissedersiniz. Okyanustan çıkan dev uzaylı gemisini görmek için sabırsızlanıyorum.

Korkmadınız mı o çekimlerde?
Çılgıncaydı! Yerden 15 metre yükseksiniz. Yüzeyin belli bir eğimi var ve üzerinde su olduğu için kaygan. Sonra aşağıya kayıyorsunuz ve bağlı olduğunuz ipin çıkmamasını umuyorsunuz; korkunç bir şey.

'Transformers' neden bu kadar popüler oldu?
Robotlardan ve arabalardan oluşan benzersiz bir fikir çünkü. İçinde mizah da var. Ertesi gün yolda giden bir arabaya bakıyorsunuz ve bir robota dönüşseydi ne olurdu diye düşünüyorsunuz.



Serinin geleceğini nasıl görünüyorsunuz?
Yorum bile yapamam çünkü hiç bilmiyorum. Devam filmi yapacaklarını duydum ama tek bildiğim bu. Ancak altıncıyı Michael'ın çekeceğini sanmıyorum.

Peki ya siz; yeni filmlerde yer alır mısınız?
Sanırım. Dediğim gibi bu filmleri yaparken eğleniyorum, karakterimi sahiplenebiliyorum. Bu serinin parçası olduğum için gurur duyuyorum.
Kendimi kesinlikle bu seriye adadım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA